Dubai

Staden Dubai ligger i Förenade Arabemiraten i landets nordliga del ca 100 km nordost om huvudstaden Abu Dhabi. Staden är, sett till befolkningsantalet, den överlägset största staden i landet. Här råder ett ökenklimat, med extremt heta somrar, runt 40 grader i medeltemperatur, och varma vintrar med ca 25 grader. Det är väldigt lite nederbörd året om vilket gör att landskapet har ytterst lite växtlighet. Bästa tiden att resa hit är mellan november-mars.

Se och göra

Dubai är verkligen en stad med höga ambitioner. Ständig strävan att utmärka sig och sticka ut har gjort att några av världens mest spektakulära byggnader går att finna här. Bland dessa den 828 meter höga Burj Khalifa som är världens högsta byggnad och är en populär turistattraktion. På 555 meters höjd finns det en utsiktsplattform som ger dig en fantastisk utsikt över staden.

Staden kan även stoltsera med världens högsta fontän, Dubai Fountain, som skjuter upp vattnet 150 meter upp i luften. Varje dag när solen gått ner så startar den ljus- och färgsprakande fontänshowen som varar under ca 10 minuter och upprepas sedan en gång i halvtimmen. Fontänen är placerad framför världens till ytan största köpcenter, The Dubai Mall. Här finns bland annat fler än 1200 butiker, biografer, restauranger och en skridskobana. Ett tips, om du vill åka till Dubai för den fantastiska shoppingens skull, är att åka hit i januari, då den årliga rean äger rum. Då har det flesta butiker 30–40% rabatt.

En rolig aktivitet för både stora som små är att ta sig ut på en ökensafari. Dessa går att boka från de flesta hotell. Fyrhjulsdrivna bilar tar dig ut i öknen och ger dig bland annat möjlighet att åka ”snowboard” på sanddynerna, uppleva den mäktiga miljön och den speciella ökenluften. Dagen avrundas när mörkret fallit med mat och lägereld under stjärnorna.

Mat

Som i alla större städer så kan du här hitta mat från alla världens hörn. Men vi vill slå ett slag för det lokala köket. Det är en stor del i att upptäcka en ny plats att ta del av matkulturen och känna de lokala råvarorna i sitt rätta element.

Det lokala köket består ofta av kött, fisk eller skaldjur och ofta med ris till. Kryddor som används flitigt är saffran, gurkmeja, kardemumma, och kanel.

Shawarma är en vanlig rätt som du kan hitta i de flesta gatustånd. Rätten liknar kebab med strimlat kött som grillats i bit och serveras i bröd med färska grönsaker och yoghurtsås. Köttet har en tydlig smak av kryddpeppar och vinäger.


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Arsenal Officiell Agent Logga

Officiell Agent Manchester United

Manchester City crest

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Royal Ascot official crest

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.