Melbourne 

Melbourne är en stad i sydöstra Australien. Hamnstaden är Australiens näst största med ca 4,5 miljoner innevånare. Stadens har ofta kallats ”världens mest beboeliga stad”, vilket stämmer bra in på den hemtrevliga och avslappnade staden.

Melbourne har ett mycket skiftande klimat och väderomslagningarna är många. Varmaste perioden är mellan december-februari då det ibland kan bli extremt hett då vindar drar ner från öknen i nordväst.

Sevärdheter i staden

Melbourne är en fantastisk stad att bara strosa omkring i. Gatorna är fyllda av gatukonst, statyer, parker och vackra vyer. Ta en promenad på Southbank Promenade som går längst floden Yarra. Ett mysigt promenadstråk på flodens södra sida.

Federation Square, i hjärtat av staden, är ett unikt torg med futuristiska och abstrakta byggnader som liknar inget annat du tidigare sett. Här finns konstgallerier, restauranger, kaféer och takbarer. På gatorna är det liv och rörelse och här trängs konstnärer och gatuartister av alla dess slag.

Melbourne Zoo, är en modern djurpark trots sina 100 år på nacken. Otroligt välskött park som har ett stort projekt med att rädda utrotningshotade djur. Se kängurur, koalabjörnar och andra inhemska djur, sida vid sida av djur från hela världen.  

Mat och dryck i Melbourne

Maten i Australien har många influenser från det brittiska köket, men har en större grill-kultur. Som i många andra varma länder så lagar man ofta mat utomhus, så då kommer grillen väl till användning. Oftast grillas det lam, korv eller fisk, men även biffar av känguru och emu är vanligt.

En av de saker du kan stöta på i en meny vid ett besök i landet är Vegemite. Denna bruna bredbara massa liknar vid en första anblick nutella, men är något helt annat smakmässigt. Väldigt speciell i smaken och uppskattas inte så ofta av turister så som den görs av australiensarna, som alltid har detta på frukostbordet.

Sport live!

Tennis är en stor sport i Australien och i Melbourne anordnas Australien Open på Melbourne Park, som en av de fyra deltävlingar som spelas i internationella Grand Slam-turneringen varje år. Detta är en riktig folkfest. Under två veckor i januari besöks tävlingen av över en halv miljon åskådare.

Ett annat stort idrottsevenemang att besöka i staden är Australian Grand Prix. Det är det inledande loppet i formel 1-VM varje år och körs på Albert Park i centrala Melbourne.

Kontakta oss på GO Sport Travel för att säkra dina officiella biljetter till Australian Grand Prix! Vi hjälper dig att skräddarsy din resa efter dina önskemål. 


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Arsenal Officiell Agent Logga

Officiell Agent Manchester United

Manchester City crest

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Royal Ascot official crest

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.