New York 

New York är ett bra resmål året om! Från mars till juni blomstrar staden, temperaturerna är behagliga. Under högsommaren i juli och augusti kan det bli tryckande varmt mellan husen, uppåt 35 grader.

Höst i New York är en klassiker och september till oktober är högsäsong. Då är det strålande vackert i staden med höstlöven som sprakar i Central Park. November är också vackert, om än ofta ganska kallt och i december börjar resorna för årets julshopping.

Runt jul dekoreras hela staden med julpynt och stämningen är en riktigt bra uppladdning inför helgfestligheterna.

Sevärdheter i New York

Det finns otroligt mycket att se och uppleva i New York. Det är omöjligt att hinna se allt på en kortare vistelse, så det gäller att välja. Är det första gången du är i New York så bör du se Times Square, Grand Central Station, Empire State Building, Frihetsgudinnan och Ground Zero, något som de flesta vill pricka av på sin lista. Glöm inte att packa ner ett par bra promenadskor!

Sport

New York är ett perfekt resmål för dig som gillar sport. På vintern kan du se New York Rangers spela hockey i Madison Square Garden. Gå på basebollmatch och se Yankees eller Mets.

Hösten är högsäsong för amerikansk fotboll. Det är en riktig upplevelse att få se New York Giants spela på sin hemmaarena, MetLife Stadium.

Musik

Broadway – New Yorks teatergata nr 1! Som namnet säger så är det en bred gata kantad av olika uppsättningar av musikaler och shower.

Det finns många olika musikaler och shower att välja mellan. Många av de har spelats i New York under flera år och säkert i flera år till. Här kan nämnas: Chicago, Wicked, The Lion King, Phantom of the Opera, The Book of Mormon och Les Misérables m.fl.

Så tar du dig hit

Det går direktflyg till New York från Stockholm eller Köpenhamn. Det går även att flyga via en av de större flygplatserna i Europa. Närmsta vägen är över Island. Du landar på Newark eller JFK. Från båda flygplatserna går det buss och tåg in till Manhattan.

Bra att veta

Att när du reser in i USA behöver du ansöka om inresetillstånd, så kallat ESTA. Detta gör du online senast 72 timmar innan avresa. Inresetillståndet är giltigt i två år och kostar ca 14 dollar per ansökan. Utan ett ESTA får du ej gå ombord på planet.


Officiella produktavtal:

Genom våra avtal, som i flera fall är de största på marknaden, erbjuder vi dig 100% trygghet när du bokar din biljett. Säkra leveranser, utvalda sittplatser och möjlighet till Hospitality ger dig alltid valuta för dina pengar.

 

Chelsea FC Officiell Agent

Official reseller of Chelsea FC Women - GO Sport Travel

Arsenal Officiell Agent Logga

Officiell Agent Manchester United

Manchester City crest

Tottenham Hotspur Official Club Reseller

Watford FC crest

Club Wembley Officiell Agent

Fulham FC Officiell Agent

AC Milan Officiell Agent

Royal Ascot official crest

Officiell logga IAGTO

Uppdaterade Villkor

Uppdaterade villkor att ta del av från och med 2020-09-03.

Ta del av villkoren här.